Body and food

Hormoon Coaching

In het begin wordt nog wel eens lacherig gereageerd op de term hormonen. We denken vaak aan seksueel gedrag, menstruatie, de overgang of specifiek vrouwelijk gedrag. Dat klopt ook deels natuurlijk, maar jouw hormonen staan aan de basis van vrijwel alle processen in jouw lichaam! En ja, ze kunnen UIT balans zijn ….

Enne … Newsflash, daar kan je flink last van hebben:

 • Acne
 • Eczeem
 • Uitblijvende (PCOS) of juist zware menstruaties
 • Laag libido
 • Vetopslag op de buik en ‘lovehandles’ etc.

Misschien heb je wel een gehoord van de term: Homeostase. Dit betekent dat jouw lichaam in optimale (hormonale) balans is. Het lichaam is gelukkig altijd op zoek naar deze staat. Het wil nou eenmaal graag overleven.

Alles is erop ingericht jouw lichaam in leven te houden, maar dat betekent echter niet dat je je ook gezond voelt. Oef, al een beetje herkenbaar dit?

Wanneer jouw lichaam stress heeft, door bijvoorbeeld verkeerde voeding of door stress in je kop, dan worden functies als voortplanting (LIBIDO!) op een lager pitje gezet. Logisch: jouw lichaam heeft de energie op andere plekken veel harder nodig. En baby’s maken in een ‘verzwakt’ lichaam? Daar heeft jouw interne huishouding een duidelijke mening over. It’s a NO GO.

Ik zie de laatste jaren veel mensen met burn-out achtige klachten, chronische vermoeidheid en ook een breed scala aan huid- en haarklachten. Cliënten met klachten als acne, eczeem, roos, haaruitval, darmklachten etc. die ook hoog scoren op fysieke en mentale stress. Toeval? Nee, zeker niet. 

 

Jouw leven geeft je dagelijks grote en kleine verstoringen op deze homeostase. Dit kan door stress komen. Maar het kan voeding gerelateerd zijn, bijvoorbeeld bij tekorten of intoleranties. Jouw lichaam wordt ook dagelijks ‘belast’ door straling (wifi), zware metalen en toxische stoffen in ons eten, make-up of verzorgingsproducten.

Hormonen spelen een grote rol in ons gewicht, onze gezondheid en hoe we onze gezondheid ervaren. Hormonen bepalen onze eetlust, behoefte aan beweging, mogelijkheid voor herstel, snelheid van onze vetverbranding & hoe we ons voelen. Ze bepalen waar je je vet opslaat! En laat ik nou niemand kennen die het leuk vindt dat dit vaak op de buik is.

Balancing buns

The GOOD NEWS is...

Het fantastische nieuws is dat wanneer je hormonen IN balans zijn:  je stemming positief is, je minder gevoelig bent voor ontstekingen, je een gezond energieniveau hebt, je snel hersteld en goed kan dealen met fysieke & mentale stress.

Daaaggg brainfog. Daaaggg gevoel dat je je bed niet uit kan komen. Daaaggg overtollige kilo’s….

Hallooooooo daadkracht & energiek lichaam!

Ik ben opgeleid tot Hormoonfactor Coach (Ralph Moorman). 

En kan je daarom verdiepende inzichten geven in de oorzaak van je klachten en je helpen weer hormoonbalans te ervaren.

FOOD

Breakfast in a bed

Het onderwerp FOOD hoort natuurlijk onlosmakelijk bij BODY!

Heb jij last van:

 • Suikerdips
 • Vermoeidheid
 • Een opgeblazen gevoel of rommelende buik
 • Diarree of juist obstipatie
 • Eczeem of acne.

Tja, onze voeding speelt soms een grotere rol dan we soms denken. Of willen geloven…Want, ja he, dan kan ik straks niks meer eten!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is het fijn om voedingsadvies in te winnen. Coaching op dit stuk is fijn als je stress hebt door voedingskeuzes of jouw gewicht echt een ding voor je is. Of bijvoorbeeld wanneer uit de EMBTest blijk dat jij flink scoort op:

 • Intoleranties
 • Maagblokkade
 • Verstoorde darmflora
 • Parasieten, schimmels etc

Je ervaarde misschien al wel klachten na het eten van sommige soorten voedsel. Maar nu bevestigen de testuitslagen van wat je eigenlijk al wel wist. Je hebt intoleranties!

Toen ik rond mijn 30e dagelijks geconfronteerd werd met een ontstoken lichaam (acne, eczeem, reuma, en lupus) gooide ik uit een soort van pure wanhoop mijn dieet om. Ik stopte met het eten van gluten en zuivel. Niet veel later was ik vol ongeloof. Gebeurde dit echt? Mijn darmen kwamen tot rust en mijn pijnklachten verdwenen als sneeuw voor de zon.

Destijds was er nog weinig op de markt wat de naam glutenvrij droeg, dat is nu 10 jaar later wel anders! De keuzes is gigantisch en er zijn mega veel lekkere, betaalbare en goede verantwoorde producten! Ook voor zuivel zijn er veel goede alternatieven.

Ik kan je er zoveel over vertellen! 

 

×

 

Hallo, welkom bij Club Holistic!

× Welkom!