Over club holistic

Hoe het begon...

Waarom ik ben gaan doen wat ik doe? Daarvoor moeten we zo’n 20 jaar terug in de tijd…
Ik liep als twintiger de apotheek uit, ik was er helaas vaste klant. In mijn handen een nieuwe tube zalf en voorraad pillen. Maar ik was er eigenlijk wel klaar mee! Ik was nog nooit klachtenvrij geweest en voelde me vaak onbegrepen in mijn klachten. Ik leefde op een cocktail van smeersels en pillen die dagelijks mijn ontstekingsklachten zoveel mogelijk onderdrukte. Er werd niet gekeken naar de mogelijke waarom, waarom functioneerde mijn lichaam zo slecht en had ik NSAID's etc nodig. Die vicieuze cirkel heb ik destijds doorbroken met hulp van een orthomoleculair therapeut. Ik volgde zijn adviezen op en herstelde van klachten die mij al jarenlang achtervolgt hadden en mijn sociale leven flink onder druk hadden gezet.
Met mijn herwonnen gezondheid maakte ik mijn kleine meisjesdroom waar en kocht mijn eerste paard. Vanzelfsprekend verdiepte ik me naast menselijke gezondheid ook in dat van (mijn) dieren.


Marie-Christine Hermsen | Founder Club Holistic

Geïnspireerd door mijn eigen herstel ben ik inmiddels zelf al jaren gediplomeerd therapeut. En ben ik opgeleid om te ‘luisteren naar fluisteren’. Ik zie een disbalans al aan de kleinste dingen! In het kader van ‘Meten is Weten‘ werk ik graag samen met mijn energetische en wetenschappelijke vriend: De EMBTest. Waar ik veel praat, maakt hij een fijn & feitelijk verslag. Voor dieren heet deze testmethode ECDTest.

Over marie

Founder Club Holistic | HormoonFactor Coach Orthomoleculair Therapeut | Mental Coach | EMB & ECD Therapeut

Mijn grootste passie: het zelfherstellend vermogen! 

Mijn passie ontstond uit mijn eigen verdriet toen ik jaren terug geconfronteerd werd met ziekte. Ik baalde van de veelvoud van klachten: reuma, heftige acne, trage schildklier, haaruitval, eczeem, gewichtstoename, PCOS en moodswings. Ik had het altijd maar koud, was chronisch vermoeid en als klap op de vuurpijl een tumor in mijn nog zo jonge lijf. Het roer moest om! 

Ik vergelijk een werkend systeem vaak met een goed functionerende fabriek en een lopende band. Het systeem werkt prima, totdat er teveel op de lopende band gegooid worden en er veel van de band afvalt. Orde in de fabriek dus! 

We kunnen naar eczeem blijven kijken als een huidaandoening, maar de oplossing zit niet op of in de huid. Hetzelfde geldt voor hotspots bij honden of hoefproblematiek bij paarden. 

Het was fantastisch dat er behandelaars waren die mijn huidklachten konden verminderen. Maar door de onderliggende oorzaak, de stress in mijn lichaam, bleek het dweilen met de kraan open.

Stress in een lichaam is een heel breed begrip, het kan een reactie zijn op voeding, teveel sporten versus te weinig rust of wellicht waar je als eerste aan dacht mentale stress. Er is geen algemeen passend verhaal voor iedereen, we zijn allemaal uniek. Dat geldt voor mensen en voor dieren. We zouden kunnen stellen dat paarden het beste functioneren in een grote kudde omdat dit hun natuurlijke gedrag nabootst. Maar wat als jouw paard rust en veiligheid zoekt en er veel wisselingen in de kudde zijn. Zo blijft het dus altijd kijken naar de situatie waar je inzit, de omstandigheden en hoe het lijf daar in het hier en nu op reageert. 

Ik geloof dat alle kracht voor herstel in ons en in de natuur zit. Laat een paard grazen in een kruidenweide en het weet precies wat nodig is om te kunnen herstellen. 

Ik werk daarom altijd met natuurlijke supplementen, homeopathie, plantentincturen, kruiden etc. 

Vanuit mijn liefde voor de natuur is Club Holistic ontstaan! Terug naar de basis! Terug naar de wetten en rijkdom van de natuur! 

Ik zie mezelf als een spiritueel mens, maar sta ik ook met beide benen stevig op de grond.

Ik ben altijd een ‘natuurmeisje’ geweest. Ik heb geen ruggengraat voor zielige dieren en heb daarom al veel rescues in huis gehad. Als klein kind dwaalde ik graag door de velden achter ons huis, altijd een hond bij me. Tot op de dag van vandaag kom ik nergens zo tot rust als in het bos, op mijn blote voeten of op de rug van mijn paard. Maar ik kan ook intens genieten van een loodzware krachttraining en de speakers op standje oorlog. It’s all about balance people!

Vanuit mijn passie voor zelfherstel & de liefde voor mensen en dieren heb ik gekozen om de holistische aanpak niet alleen voor mezelf te bewaren. Het werd tijd deze eens flink de wereld in te slingeren. En precies zo is Club Holistic ontstaan! Honden & Paarden heb ik altijd om me heen gehad. Vandaag de dag mag ik met veel plezier zorgen voor mijn trouwe Tinkerpaard en onze twee honden, een parelwitte lieve Podenco en ondeugende Doodle. 

MIJN MISSIE

Het is de missie van Club Holistic om holisme en natuurgeneeskunde uit het ‘alternatieve hoekje’ te halen. Er zit grote geneeskracht in de natuur! Er is niks zweverigs aan. Het kan voor iedereen begrijpelijk en heel toepasbaar zijn. Daar wil ik graag aan bijdragen! 

 

×

 

Hallo, welkom bij Club Holistic!

× Welkom!