Vitamins, tablets and pills

Dopingvrij

Dopingvrije Supps (NZVT)

Vitamines en mineralen zijn super important voor ons, ze beschermen ons en staan aan de basis van belangrijke processen in ons lichaam. We vragen in toenemende mate veel van onszelf, zowel fysiek als mentaal. In sommige gevallen wordt voor ondersteuning of snel herstel een supplement ingezet.   

Extra aandacht vraagt suppletie voor Topsporters. Er is soms onduidelijkheid over voedingssupplementen en dopingstoffen. Het gebruik van een random supplement kan een risico vormen voor jou als topsporter. Je wil natuurlijk geen onterechte positieve uitslag bij een dopingcontrole. 

Marie informeert je daarom over veilige en passende supplementen. No Worries. 

In 2003 is de NVZT opgericht: Nederlands Zekerheidsysteem Voedingssupplementen Topsport. Geteste en goedkeurde batches krijgen een NZVT-keurmerk en staan garant voor een dopingvrij product. 

Waarom hebben niet alle producten dit keurmerk?

Het testen van producten is duur en zorgt voor vertraging in het productieproces. De batch mag pas de markt op na een volledig afgerond keuringsproces. Vitakruid heeft geen producten met het keurmerk, maar alle producten zijn zuiver en de ingrediënten staan niet op de dopinglijst. Er zijn wel enkele producten die we simpelweg uit voorzorg afraden, maar waarvan de ingrediënten niet op de dopinglijst staan: GABA, Ashwagandha KSM-66 met Bioperine, Femme, Feminosan, Saffraan & Suntheanine, 5-HTP, Prostaatformule, Multi Dag & Nacht Man, Geheugenformule, Rhodiola en Ribes Nigrum.

Wil jij jouw supplement checken? Dit kan je zelf via: www.dopingwaaier.nl

Op deze site kan je per merk kijken welke specifieke batch is gecheckt en het keurmerk heeft gekregen. 

VITALS

Heeft een hele toffe lijn met supps voor sporters incl. NVZT Keurmerk. 

  • Elete Sportmineralen 
  • Elke Dag Sport  
  • Magnesium Sport 
  • Ultra Pure EPA/DHA 1.000 mg (omega 3!)
  • Wei Proteïne Biologisch
  • Vitamine D3 1.000 ie Sofgels 

Let op: Veel sporters wordt geadviseerd Vitamine C te gebruiken. Neem Vitamine C (of andere sterke antioxidanten) alleen in ná training of wedstijden. Vitamine C kan de trainingsprikkel wegnemen en daarom wil je geen Vitamine C innemen voor de wedstrijd. Deze prikkel zorgt er namelijk voor dat het lichaam bij lage hoeveelheden van vrije radicalen beter presteert dan als deze afwezig zijn. Vitamine C ruimt de vrije radicalen op door zijn antioxidant werking. Na de training kun je juist weer heel goed Vitamine C inzetten om de ontstane vrije-radicalen te neutraliseren. 

Vrije radicalen kunnen schade aanbrengen aan het lichaam als het lichaam tekortschiet in de natuurlijke ontgifting. Benieuwd hoe je hierop scoort? Maakt snel een afspraak voor een EMBTest. Veel topsporters gingen je voor! 

Marie-Christine heeft ruim 15+ jaar ervaring met begeleiden van (top)sporters, zoals bodybuilders, vechtsporters, voetballers etc. 

Vitals supplementen bestel je via www.vitals.nl en met onze code ontvang je 20% korting!

×

 

Hallo, welkom bij Club Holistic!

× Welkom!